zondag 11 september 2011

Sesmarias, Albufeira

Sesmarias is een buitenwijk ten westen van Albufeira tussen (de stranden van) São Rafael en Gale, dicht bij enkele van de beste stranden van de Algarve.

Het meest dichtstbijzijnde strand is het bijzonder vrije Coelha Beach op slechts 500 meter van de villa's, binnen 10 minuten sta je met je voetjes in het prachtige zand.
Coelha Beach is een uitzonderlijk mooi strandje met een bar/restaurant waar uitstekende gerechten worden geserveerd tijdens het het vakantieseizoen door de uiterst vriendelijke eigenaar.

Sesmarias heeft diverse leuke restaurants, de meest dichtstbijzijnde al op 300 meter. Enkele namen zijn: Dom Dinis, Marinhiero, Jombra en Light House.

De meest uitgebreide supermarkt is Apolonia (een soort AH) en ligt op slechts 500 meter.

De Salgados Golfbaan grenst aan Sesmarias en ligt op 2 kilometer afstand (5 minuten met de auto). In een straal van 15 tot 20 autominuten liggen nog eens 14 andere golfbanen. Uiteraard de bekende Vilamoura banen en de in 2008 geopende Amendoeira Golf Resort, met de fabelachtige Faldo Golf Course.

Op ongeveer 10 minuten rijden ligt het grote overdekte winkelcentrum (AlgarveShopping) met winkels, restaurants, bioscopen en Ten Pin Bowling, slechts op 6 km in Guia dorp. Albufeira centrum, beroemd om vele goede prijs restaurants gespecialiseerd in kip pari pari is ook slechts 10 minuten rijden op 6 km afstand. De oude stad is erg interessant, met smalle straatjes en oude vissershuisjes en dan zijn er de vele muziek-bars en straat entertainers samen met regelmatige gratis voorstellingen in het centrale plein in het zomerseizoen.

Marina (Albufeira): 3 km.
Luchthaven (Faro): 35 minuten rijden


Grotere kaart weergeven